LUZERNE PLUS – 20KG

 

Samenstelling:

 

Luzerne is een 2-3 jarig gewas dat valt onder de vlinderbloemigen. Dit bevat een grote hoeveelheid aan eiwitten, zodat het een goede aanvulling is op het dagelijkse krachtvoer.

Luzerne Plus bestaat uit pure luzerne met enkele procenten plantaardige olie. De olie bindt het blad van de lucerne en verbetert de opname. Het is belangrijk dat het blad goed wordt opgenomen, omdat hier juist de hoge voedingswaarde in zit. Luzerne plus bestaat dus uit de gehele luzerne plant, zonder toevoeging van grassen, stro of andere ruwvoeders.

De Luzerne Plus is iets fijner van structuur en kan daarom goed worden opgenomen door vele diersoorten.

 


Luzerne plus voor paarden


Luzerne Plus bijvoeren aan paarden kan een goede optie zijn, want het heeft aantal mooie eigenschappen.

Luzerne Plus is een product dat voor een groot aantal paarden een geschikte aanvulling op het dagelijks rantsoen is. Het wordt vaak gebruikt als vezel om door het krachtvoer te mengen. Verder heeft luzerne een laag suikergehalte, een stuk minder dan bijvoorbeeld hooi.

Omdat Luzerne een grote hoeveelheid aan eiwitten bevat, is het een goede aanvulling is op het dagelijkse krachtvoer. Wij adviseren maximaal 2 kg per dag te voeren. De porties van 2 kg in het baaltje én de plantaardige olie in het product, neemt het dier alle nodige voedingstoffen op en is makkelijk te doseren (past precies in een emmer).

De structuur in luzerne nodigt uit tot goed kauwen. Om eventuele maagzweren tegen te gaan, is ook hierom het voeren van Luzerne Plus een goede keuze. Daarnaast bevat luzerne veel calcium wat ook weer kan helpen het maagzuur te neutraliseren. Hierdoor voorkomt het een erge verzuring van de maag en helpt daarmee een gezonde maagwand te behouden.


Voederadvies


- Max 2kg per dag - voorgesneden porties


Samengevat

Samenstelling:
- Pure zuivere luzerne van heel de plant incl blad met enkele procenten plantaardige olie. (blad = hoge voedingswaarde) De olie bindt het blad van de luzerne en verbetert de opname. 

- Geen bijkomende toevoegingen

Voordelen:
- Fijn van structuur bevorderd de opname.
- verplicht goed kauwen en voorkomt maagzweren
- Laag suiker gehalte
- Luzerne Plus is  een geschikte aanvulling op het dagelijks rantsoen.
- Bevat grote hoeveelheid natuurlijke eiwitten
- Bevordering van de spijsvertering
- Bevat calcium - neutraliseert maagzuur, zorgt voor een gezonde maagwand.